Contact | Lead Stories

Ai un pont? Vrei să ne trimiți informații suplimentare despre o poveste? Ai ceva de corectat sau contestat cu privire la o etichetă Facebook sau Instagram? Vrei să iei legătura cu unul dintre reporterii noștri? Mergi în josul paginii și verifică secțiunea relevantă pentru tine.

Notă: E-mailurile abuzive sau amenințătoare vor fi probabil ignorate (sau raportate autorităților). Același lucru este valabil și pentru mesajele trimise la căsuța poștală/ inboxul necorespunzător. Nu-ți pierde timpul.

Dacă nu te poți abține, trimite astfel de e-mailuri la hatemail@leadstories.com.

Ponturi și informații

Ai un pont despre ceva anume ce ar trebui să verificăm? Sau informații suplimentare care ar putea schimba concluzia unui fact-check? Trimite un e-mail la tips@leadstories.com și spune-ne.

Cel mai mult ne interesează afirmațiile/ poveștile/ videoclipurile/ imaginile/ postările virale (indiferent de orientarea politică) false (sau foarte înșelătoare), dăunătoare pentru cineva și relevante pentru un public din România. Dacă pontul tău e despre altceva, e puțin probabil că vom scrie un fact-check despre asta. Poți citi aici mai multe despre cum decidem ce alegem să verificăm.

Etichete Facebook și Instagram: contestații și erate

Dacă ai ajuns pe această pagină după ce ai văzut o etichetă pe o postare Facebook sau Instagram și vrei să o elimini, găsești procesul mai jos. Doar cererile transmise prin acest proces vor fi luate în considerare, nu procesăm contestații trimise prin chat, telefon, mesaj privat, mesaj text, semnal de fum sau alte metode.

Note importante:

 • Lead Stories poate procesa contestații sau erate doar pentru conținutul al cărui creator sau publisher original ești tu. Dacă doar ai repostat sau distribuit ceva, nu te putem ajuta.

 • Lead Stories poate procesa contestații sau erate doar pentru conținutul care a fost semnalat de Lead Stories. Dacă notificarea de pe conținutul tău spune „Aceeași informație a fost verificată într-o altă postare", înseamnă că Facebook a semnalat în mod automat conținutul tău și numai ei o pot anula. În astfel de cazuri, contactează Facebook, noi nu te putem ajuta.

anotherpost.jpg

(Exemplu de notificare de fact-checking adăugată de Facebook, nu de Lead Stories)

Există două moduri prin care o evaluare poate fi modificată sau ridicată: fie publisherul poate corecta conținutul și adăuga o notă, fie acesta ne poate oferi dovezi convingătoare care arată că evaluarea sau verificarea noastră a fost greșită (caz în care vom publica o erată) sau am folosit o etichetă greșită (de exemplu, dacă am evaluat un articol de satiră drept „Fals", sau dacă eticheta unui fact-check a fost aplicată în mod eronat unei imagini care nu are legătură cu povestea).

Dacă ceva ce tu ai creat sau publicat a fost evaluat de Lead Stories în cadrul parteneriatului Facebook Third-Party Fact Checking și dorești să contești evaluarea sau să ne anunți că ai publicat o erată:

 • În primul rând, asigură-te că ai citit instrucțiunile Facebook pentru publisheri (în special secțiunea despre contestații/ erate și necesitatea publicării unei note de corectare)
 • NU șterge articolul/ postarea/ imaginea/ videoclipul (acest lucru face modificarea evaluării imposibilă.
 • NU modifica adresa URL a articolului/ postării/ imaginii/ videoclipului (acest lucru face modificarea evaluării imposibilă)
 • Apoi trimite un mesaj la appeals@leadstories.com, incluzând link-ul către fact-check și link-ul sau postarea pentru care faci contestație sau pe care ai corectat-o. Facebook a pus la dispoziție șabloane de e-mail-uri pe care le poți folosi pentru a te asigura că mesajul tău include toate informațiile relevante.

Editorial

 • E-mail: alan@leadstories.com
 • Telefon: 323-762-3215
 • Adresă poștală: 2400 Ventura Blvd, #1015, Studio City, Ca 91604

Editorial/tehnic

 • E-mail: maarten@leadstories.com
 • Telefon: +32(476)310757

Juridic/ corporate

 • Firma de avocatură: Sanders Law Firm, LLC
 • Adresă poștală: Lead Stories LLC, 31 North Tejon St., Suite 405, Colorado Springs, CO 80903

Reporteri

Vrei să iei legătura cu unul dintre jurnaliștii noștri? Trimite un e-mail la reporters@leadstories.com cu numele acestuia în subiect.

Despre noi

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

Lead Stories este un site de fact-checking mereu în căutarea celor mai recente povești, imagini sau videoclipuri virale care sunt false, înșelătoare sau incorecte.
Ai văzut ceva? Spune-ne!.

Lead Stories este:


Cele mai citite

Cele mai recente

Distribuie părerea ta