Despre | Lead Stories

Ce facem

Lead Stories este un site premiat și inovator de fact-checking lansat în 2015 și aflat la intersecția dintre big data și jurnalism. Echipa noastră editorială a folosit inițial doar tehnologia oferită de Trendolizer™ (cu brevet acordat) pentru a găsi rapid cel mai popular conținut de pe internet despre care să scriem. Dar mantra noastră a fost mereu: „Dacă e viral nu înseamnă că e și adevărat".

Proiectul a început ca un site despre conținutul trending online (și în unele cazuri despre veridicitatea acestuia), dar în timp am trecut exclusiv la verificarea de informații, odată cu alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016. Acum căutăm în mod specific povești, imagini și videoclipuri virale care conțin informații false, ca să le verificăm cât mai repede posibil. Obișnuim să lucrăm foarte repede pentru că monitorizăm activ ecosistemul de știri false și nu așteptăm ponturi sau informații de la cititori ca să ne apucăm de o verificare. Poți citi mai multe despre cum lucrăm aici.

Din februarie 2019 facem parte activ din parteneriatul Facebook (acum Meta) cu organizații independente de fact-checking din Statele Unite ale Americii (și, ocazional, alte țări). În acest parteneriat primim acces la conținut care a fost marcat potențial fals de sistemele Meta sau de utilizatorii săi și putem decide în mod independent dacă verificăm acel conținut sau nu. În plus, ne putem încărca verificările într-un sistem furnizat de Meta, iar Meta le folosește pentru a reduce răspândirea informațiilor false pe platformă.

Din aprilie 2020, oferim servicii și consultanță de verificare a informațiilor și pentru ByteDance, compania care deține TikTok (în SUA, Europa și Asia).

De-a lungul anilor, am lansat versiuni ale site-ului nostru în mai multe limbi (puteți vedea lista în secțiunea de subsol), uneori derivate din munca noastră pentru Meta și ByteDance, dar și auto-finanțate în unele cazuri, pentru a le oferi reporterilor posibilitatea de a scrie în propria limbă în timp ce servesc binele public.

Oferim, de asemenea, consultanță din afara sferei de fact-checking privind monitorizarea trendurilor, cu ajutorul tehnologiei Lead Stories Trendolizer pentru Google LLC.

Pentru claritate: Meta, ByteDance și Google nu au niciun cuvânt de spus în privința conținutului pe care alegem să-l verificăm sau a concluziilor la care ajungem în materialele publicate.

Echipa

Proprietari/Membri LLC

Responsabili de operațiuni corporative, de business, financiare și legale.

  Echipa de Management Global

  Responsabili de operațiunile de rutină, dezvoltarea businessului, resurse umane, planificare, strategie, politici editoriale și chestiuni tehnice.

   Echipa de Management a Site-ului SUA

   Responsabili de operațiunile de rutină a site-ului american, instruirea personalului și servicii oferite clienților/ partenerilor din SUA.

   Echipa de Management pentru Operațiuni Internaționale

   Responsabili pentru operațiunile de rutină a site-urilor noastre internaționale, instruirea personalului și servicii oferite clienților/ partenerilor internaționali.

   Reporteri și fact checkeri (pe acest website)

    În contextul îngrijorărilor legitime pentru siguranța personală a autorilor unor materiale de pe acest site, am ales să le păstrăm identitatea privată. Echipa noastră editorială garantează integritatea și abilitățile sale jurnalistice

    Te rugăm să folosești alias-ul de pe pagina noastră de contact dacă vrei să le scrii oricărora dintre autori.

   Despre companie

   Lead Stories LLC este o companie din Colorado formată din Maarten Schenk (Belgia), Alan Duke (California), Perry R. Sanders (Colorado), acompaniați ulterior de John C. Goede (Florida). Compania este autofinanțată, fără investitori externi, și se bazează pe veniturile din publicitate, taxele de licență pentru utilizarea motorului Trendolizer™, taxele obținute prin parteneriatele de fact-checking cu Meta și ByteDance și alte activități de consultanță legate de verificarea faptelor sau monitorizarea trendurilor.

   Puteți verifica aplicația noastră în registrul de afaceri al Secretarului de Stat din Colorado aici (notă: dacă link-ul nu funcționează, apăsați pe butonul „înapoi" și reîncărcați pagina). Numărul de înregistrare atribuit de biroul Secretarului de Stat din Colorado este 20151218760.

   Dacă aveți nevoie să ne contactați, aici sunt informațiile noastre de contact. O privire de ansamblu despre informațiile noastre financiare și sursele de finanțare poate fi găsită aici.

   Notă despre utilizatorii Trendolizer și independența editorială

   Termenii și condițiile Trendolizer™ conțin această clauză pe care o luăm foarte în serios:

   Utilizarea site-ului sau a serviciului Trendolizer nu vă asigură niciun drept la influență, decizie sau tratament preferențial în ceea ce privește selecția conținutului despre care alegem să scriem, conținutul articolelor pe care le publicăm sau evaluarea sau concluziile Lead Stories despre orice astfel de conţinut.

   Niciun utilizator individual Trendolizer™ nu reprezintă mai mult de 0,15% din venitul mediu lunar al companiei. Majoritatea utilizatorilor sunt organizații de fact-checking și companii media.

   Despre noi

   International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

   Lead Stories este un site de fact-checking mereu în căutarea celor mai recente povești, imagini sau videoclipuri virale care sunt false, înșelătoare sau incorecte.
   Ai văzut ceva? Spune-ne!.

   Lead Stories este:


   Cele mai citite

   Cele mai recente

   Distribuie părerea ta