Cod de principii | Lead Stories | Lead Stories

Lead Stories este un semnatar verificat al Codului de principii al verificatorilor de informații din Rețeaua Internațională de Fact-Checking (IFCN), iar în fiecare an conformitatea noastră este verificată de un evaluator IFCN. Dacă vrei să raportezi la IFCN o încălcare a codului de către Lead Stories, o poți face aici (notă: dacă vrei să contești o verificare de informații, ar trebui să o faci prin pagina noastră de contact).

Mai jos sunt angajamentele cheie ale codului și mai multe informații despre modul în care Lead Stories le respectă:

ANGAJAMENT FAȚĂ DE NONPARTIZANAT ȘI ECHITAT

Verificăm afirmații folosind aceleași standarde pentru fiecare fact-check. Nu ne concentrăm verificarea de informații pe una sau pe alta dintre părțile implicate. Urmăm același proces pentru fiecare verificare de informații și lăsăm dovezile să ne dicteze concluziile. Nu susținem și nu adoptăm poziții politice cu privire la chestiunile pe care le verificăm.

La Lead Stories căutăm dezinformări virale dăunătoare cu scopul de a le verifica și demonta, indiferent de preconcepțiile sau înclinațiile lor ideologice (dacă există) și folosim același proces și format de articol pentru fiecare verificare de informații. Poți citi mai multe despre procesul nostru aici.

Ca un serviciu pentru cititorii interesați doar de verificări care beneficiază (sau dăunează) unei singure părți din dezbaterile politice din Statele Unite, oferim un feed roșu și unul albastru doar cu verificările de care sunt interesați, dar sperăm să citească și feed-ul nostru complet.

Niciunul dintre scriitorii sau editorii noștri nu este membru al vreunui partid politic, nu susține în prezent vreun partid sau candidați în funcții publice, nu a făcut donații către organizații politice pe durata angajării la noi și le cerem să se abțină de la astfel de lucruri. De asemenea, le cerem să se abțină de la susținerea sau criticarea oricăror poziții politice, indiferent de chestiune (cu excepția transparenței și acurateței în dezbaterea publică). Verificăm acest lucru consultând înregistrările Comisiei Electorale Federale din SUA și conturile lor din rețelele sociale.

Oferim acces comercial către motorul nostru Trendolizer™. Toți utilizatorii primesc aceleași condiții, inclusiv o clauză în secțiunea de Termeni și condiții care spune explicit că folosirea Trendolizer™ nu asigură niciun drept la influență, privilegiu sau decizie în ceea ce privește activitatea noastră editorială. (Vezi nota din pagina „Despre".) Taxele Trendolizer™ sunt păstrate intenționat la un nivel redus, pentru a ne asigura că taxele individuale nu depășesc niciodată o mică parte din bugetul nostru total. Acest lucru scade potențialul ca utilizatorii să aibă influență asupra noastră prin amenințarea suspendării contului.

ANGAJAMENT FAȚĂ DE TRANSPARENȚA SURSELOR

Dorim ca cititorii noștri să poată verifica ei înșiși analizele noastre. Oferim toate sursele în mod suficient de detaliat pentru ca cititorii să ne poată reproduce munca, cu excepția cazurilor în care protecția personală a unei surse ar putea fi compromisă. În astfel de cazuri, oferim cât mai multe alte detalii cu putință.

Acolo unde este posibil, lăsăm întotdeauna link-uri către articolele sau postările pe care le discutăm, astfel încât cititorii noștri să poată căuta ei înșiși. Dacă suntem de părere că există riscul ca site-ul sau pagina să se deterioreze sau să fie modificate, vom folosi site-ul de arhivare archive.org pentru a crea și link-ui spre o captură a informației în felul în care era în momentul în care am scris verificarea.

Dacă folosim resurse online pentru a verifica o afirmație, vom include un link către aceste surse în articol.

Când folosim persoane sau organizații ca sursă, vom menționa de unde provin informațiile (sau de la cine nu am primit răspuns).

ANGAJAMENT FAȚĂ DE TRANSPARENȚA FINANȚĂRII ȘI A ORGANIZĂRII

Suntem transparenți în legătură cu sursele noastre de finanțare. Dacă acceptăm finanțare de la alte organizații, ne asigurăm că finanțatorii nu au nicio influență asupra concluziilor la care ajungem în analizele noastre. Detaliem backgroundul profesional al tuturor figurilor cheie din organizația noastră și explicăm structura noastră organizațională și statutul nostru legal. Indicăm cu claritate felul în care cititorii pot comunica cu noi.

Lead Stories se bazează în principal pe veniturile din participarea în parteneriatul de fact-checking cu Facebook, din muncă de consultanță și din vânzarea accesului la motorul Trendolizer. Lead Stories este o societate cu răspundere limitată (LLC) înregistrată în Colorado. Citiți mai multe despre noi, finanțarea și scriitorii noștri în pagina Despre. Putem fi contactați prin telefon și e-mail, detalii complete în pagina Contact.

ANGAJAMENT FAȚĂ DE TRANSPARENȚA METODOLOGIEI

Explicăm metodologia pe care o folosim pentru a selecta, cerceta, scrie, edita, publica și corecta verificările noastre de informații. Încurajăm cititorii să ne trimită afirmații pentru a fi verificate și suntem transparenți în legătură cu motivele și felul în care facem verificările.

Poți citi mai multe despre cum funcționează procesul nostru aici. Dacă ai un pont pentru noi sau vrei să verificăm ceva, te rugăm să ne spui, detaliile noastre de contact sunt în pagina Contact.

ANGAJAMENT FAȚĂ DE ERATE DESCHISE ȘI ONESTE

Publicăm politica noastră de erate și o urmăm cu scrupulozitate. Corectăm clar și transparent în linie cu politica noastră de erate, căutând pe cât posibil să ne asigurăm că cititorii văd versiunea corectată.

Poți vedea aici politica noastră de erate, iar aici pagina de erate.

Despre noi

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

Lead Stories este un site de fact-checking mereu în căutarea celor mai recente povești, imagini sau videoclipuri virale care sunt false, înșelătoare sau incorecte.
Ai văzut ceva? Spune-ne!.

Lead Stories este:


Cele mai citite

Cele mai recente

Distribuie părerea ta